Getest: huismerk luiers 2024

Luier.nl heeft getest welke luiers van een huismerk in 2024 het beste is. Hiervoor zijn 5 luiers van supermarkten en drogisterijen met elkaar vergeleken door ons testpanel op onder andere prijs, comfort en droogheid. 

Luier.nl Redactie
23 februari 2024 10:14

MerkenVergelijken

De test van huismerk luiers

In 2023 heeft ons panel van vaders en moeders van jonge kinderen 5 populaire luiers getest. Pampers Premium Protection kwam als beste uit de test. Dit jaar hebben we de test opnieuw uitgevoerd. Nu hebben we gekeken naar luiers van huismerken van supermarkten en drogisterijen. 

Ook nu hebben we van alle luiers maat 4 vergeleken. Dit is een tussenmaat die voorkomt bij de meeste luiermerken, terwijl de maten voor jonge baby's (maat 1 en 2) of oudere kinderen (maat 6 en 7) niet in elke assortiment voorkomt. We hebben de volgende luiermerken vergeleken:

 1. Albert Heijn Extra Droog & Zacht luiers
 2. Lupilu (huismerk Lidl)
 3. Bonbébé (huismerk van onder andere Plus, Boni, COOP)
 4. Jumbo luiers
 5. Etos luiers

Van deze luiermerken hebben we de positieve en negatieve ervaringen hieronder weergegeven. 

Voor we aan de test zijn begonnen hebben we bepaald wat belangrijke eigenschappen van luiers zijn. Deze zijn gelijk aan de eigenschappen uit de test in 2023 en worden hieronder toegelicht: 

 1. Droogte - het doel van een luier is om je kindje droog houden en de urine en ontlasting dus goed opnemen. Een luier moet je kindje bij voorkeur een hele nacht droog kunnen houden, dus tot wel 12 uur.
 2. Draagcomfort - je kindje moet lekker kunnen spelen met zijn luier aan en er dus geen last van hebben. Dit betekent dat luier een goede pasvorm moet hebben en goed aan moet sluiten bij de beentjes, de rug en de buik. En daarnaast moet de luier natuurlijk ook niet zorgen voor huiduitslag. 
 3. Prijs - luiers zijn duur! En daarom is ook de prijs van belang bij de aankoop van luiers. Dit is ook direct de reden dat Luier.nl alle luieraanbiedingen van luiers voor je op een rij heeft gezet.

Albert Heijn Extra Droog & Zacht luiers

Albert Heijn Extra Droog & Zacht luiers is de luier van het huismerk van Albert Heijn. De luiers zijn te koop in de winkel of online te bestellen. De luiers zijn voorzien van leuke designs, ontwikkeld in samenwerking met lezeressen van Kek Mama. De luiers zijn gemaakt met een extra zachte toplaag voor extra comfort voor de baby's huid. De prijs per luier van maat 4 ligt rond de 21 cent per luier.

Positieve gebruikerservaringen

 • Droogte: Ons panel is over het algemeen tevreden over de absorptiekracht van de luier. De luier houdt baby's langdurig droog. 
 • Comfort: De AH Extra Droog & Zacht luiers worden over het algemeen goed beoordeeld door ons panel. Ze worden geprezen om hun zachtheid en voelen dun aan.

Negatieve gebruikerservaringen

 • Prijs: De prijs van Albert Heijn Extra Droog & Zacht luiers is aan de hoge kant in vergelijking met andere huismerk luiers uit deze test. 
 • Droogte: Er zijn gebruikers in ons panel die aangeven dat de luier vochtig aan kan voelen aan de buitenkant, wat onaangenaam kan zijn voor de baby.

Conclusie:

De meeste deelnemers van ons panel zijn positief over de luiers van Albert Heijn. De luiers zien er leuk uit en lijken op Pampers. De meeste gebruikers zijn tevreden over de droogheid en het comfort, maar er zijn ook gebruikers die aan geven dat de luiers nat aanvoelen. Voor een huismerk luier is de prijs aan de hoge kant.

Lupilu luiers

Lupilu luiers worden verkocht door supermarktketen Lidl. Het is een dunne en kleine luier, die lijkt op Pampers Baby-Dry. Het uiterlijk de verpakking van de luier ziet er wel een stuk goedkoper uit en het voordeel is dat dat in de praktijk ook zo is. De Lupilu luier maat 4 is te koop voor ongeveer 15 cent per luier.

Positieve gebruikerservaringen

 • Droogte: De meeste ouders melden weinig tot geen lekken bij Lupilu luiers.
 • Comfort: De luiers van Lidl worden over het algemeen als zacht en comfortabel voor baby's ervaren.
 • Prijs: Veel ouders noemen de betaalbaarheid van de Lupilu luiers als een groot pluspunt. Zeker met aanbiedingen zijn ze erg voordelig.

Negatieve gebruikerservaringen

 • Droogte: Enkele ouders vinden het absorptievermogen minder dan bij A-merken, vooral bij langere draagtijden.

Conclusie

Het algemene oordeel over Lupilu luiers is overwegend positief. De meeste ouders geven aan dat de zachtheid, absorptievermogen en lekvrijheid van de luiers goed is. Ook de prijs per luier is prima. Bij langere draagtijden kan de absorptie wel minder worden.

Bonbébé Ultra Zachte luiers

Bonbébé Ultra Zachte luiers zijn onder andere te koop bij de supermarkten Spar, Plus, Dirk en DekaMarkt. De luiers zien er vrolijk uit. De Bonbébé luiers zijn vrij van parfumallergenen, wat ze geschikt maakt voor baby's met een gevoelige huid en zijn gemaakt van een zachte, ademende materiaal dat comfortabel is voor de babyhuid. De prijs per luier is ongeveer 14 cent.

Positieve gebruikerservaringen

 • Droogte: De luiers blijven droog en het is bij ons testpanel niet voorgekomen dat de luiers gingen lekken.
 • Comfort: Ons testpanel is erg te spreken over de zachtheid en de pasvorm van de luier. 
 • Prijs: De prijs van Bonbébé luiers is ook ten opzichte van andere huismerk luiers aan de lage kant

Negatieve gebruikerservaringen

 • Comfort: De luiers voelen wat dik aan, dit wordt een deel van ons panel als minder prettig ervaren.

Conclusie

Zeker voor een luier van een huismerk is Bonbébé een erg goede luier. De zachtheid en droogte zijn grote pluspunten en ook de prijs is erg schappelijk! Ons testpanel is erg positief over deze luier.

Jumbo luiers

Jumbo heeft ook een luier van het eigen huismerk. De Jumbo luier heeft een EU Ecolabel en de luier heeft een eigen leuk design. De kleine maten tot maat 2 hebben een plasindicator. Maat 4 van de Jumbo luier is te koop voor ongeveer 14 cent per luier. 

Positieve gebruikerservaringen

 • Droogte: De droogte van de Jumbo luier wordt positief beoordeeld. De luier is snel droog en lekt niet.
 • Comfort: De luiers voelen zacht en comfortabel aan. "Het is gewoon een fijne luier" is één van de uitspraken van een panellid.
 • Prijs: Luiers van Jumbo zijn niet duur en de prijs per luier is vergelijkbaar met andere huismerk luiers.

Negatieve gebruikerservaringen

 • Eén panellid gaf aan dat de pasvorm niet heel goed was, maar gaf aan dat dit wellicht ook aan haar kindje kon liggen.

Conclusie

De luiers van Jumbo zijn gewoon een goede keuze. Bijna alle panelleden zijn erg enthousiast over de luier van Jumbo, waarbij vooral de droogte en het comfort van de luier worden gewaardeerd.

Etos luiers

De laatste huismerk luiers die we getest hebben is de luier van Etos. De luier ziet er leuk uit met plaatjes van Woezel en Pip. De prijs per luier van maat 4 is ongeveer 20 cent en daarmee samen met de luier van Albert Heijn duurder dan andere huismerkluiers in onze test.

Positieve gebruikerservaringen

 • Droogte: de luier van Etos scoort goed op droogte. De kinderen komen er goede nacht mee door en de luier lekt niet door. De goede absorptie wordt als een pluspunt gezien
 • Comfort: Ons testpanel waardeert de zachte materialen, de comfortabele pasvorm en de leuke designs. 

Negatieve gebruikerservaringen

 • Prijs: De prijs is not hoog ten opzichte van luiers van A-merken maar is voor een huismerk-luier wel aan de hoge kant. 

Conclusie

De Etos luier komt positief uit de test. Het enige nadeel is dat de prijs wat hoger ligt dan de prijs per luier van andere huismerk-luiers.

Bonbébé luiers als beste uit de test

De vijf luiers die we getest hebben komen allemaal goed uit de test. De luiers van A-merken scoren beter op droogte en comfort, maar ook de geteste huismerk-luiers voldoen goed aan de eisen van ons panel. En de prijs per luier ligt voor deze luiers over het algemeen een stuk lager!

Ons panel geeft alle luiers een voldoende en de verschillen zijn klein. Er wordt aangegeven dat de keuze erg persoonlijk is en afhangt van het lichaam van je kindje. Ze raden daarom aan om de luiers gewoon te proberen en uit te zoeken welke luier het beste bij jouw kindje past. Je kunt bij deze vijf luiers geen slechte keuze maken.

Als er toch een winnaar gekozen moet worden dan kiest ons panel voor de Bonbébé luiers. De luier voelt zacht aan, heeft een goed absorptievermogen en ook de prijs is goed! Ook vindt ons panel het fijn dat de luier parfumvrij is en er voor zorgt dat het huidje van je kindje niet geïrriteerd raakt. Hierom is de Bonbébé luier de winnaar van de Luier.nl Huismerk Luier Test 2024!

Op zoek naar de laagste prijs voor Bonbébé luiers? Kijk dan op onze prijzenpagina!


Deel