Getest: populaire luiers 2023

Luier.nl heeft getest welke premium luier in 2023 het beste is. Hiervoor zijn 5 populaire luiers met elkaar vergeleken door ons testpanel op onder andere comfort en droogheid. Lees hieronder welke luier het beste uit de test komt.

Luier.nl Redactie
19 december 2023 09:14

MerkenVergelijken

De luiertest

Ons panel van vaders en moeders van jonge kinderen heeft 5 populaire luiers getest. Het gaat om premium luiers, dus luiers van huismerken hebben niet meegedaan aan deze test. Om de luiers goed met elkaar te kunnen vergelijken hebben we van alle luiers maat 4 vergeleken. Dit is een tussenmaat die voorkomt bij de meeste luiermerken, terwijl de maten voor jonge baby's (maat 1 en 2) of oudere kinderen (maat 6 en 7) niet in elke assortiment voorkomt. We hebben de volgende luiermerken vergeleken:

 1. Pampers Premium Protection
 2. Pampers Baby-Dry
 3. Pampers Harmonie
 4. Huggies Ultra Comfort
 5. Kruidvat Pure & Soft

Van deze luiermerken hebben we de positieve en negatieve ervaringen hieronder weergegeven. 

Voor we aan de test zijn begonnen hebben we eerst bepaald wat belangrijke eigenschappen van luiers zijn waarop ze vergeleken kunnen worden. Hieruit hebben we de volgende onderwerpen gedefinieerd: 

 1. Droogte - het doel van een luier is om je kindje droog houden en de urine en ontlasting dus goed opnemen. Een luier moet je kindje bij voorkeur een hele nacht droog kunnen houden, dus tot wel 12 uur.
 2. Draagcomfort - je kindje moet lekker kunnen spelen met zijn luier aan en er dus geen last van hebben. Dit betekent dat luier een goede pasvorm moet hebben en goed aan moet sluiten bij de beentjes, de rug en de buik. En daarnaast moet de luier natuurlijk ook niet zorgen voor huiduitslag. 
 3. Prijs - luiers zijn duur! En daarom is ook de prijs van belang bij de aankoop van luiers. Dit is ook direct de reden dat Luier.nl alle luieraanbiedingen van luiers voor je op een rij heeft gezet.

Pampers Premium Protection

Pampers Premium Protection is één van de best verkochte luiers van Pampers. Het is een zachte, dunne luier met een plasindicator die verkleurt als je kindje heeft geplast. Het design van Pampers Premium Protection is niet bijzonder. De prijs per luier van maandboxen maat 4 ligt in de aanbieding rond de 30 cent per luier.

Pampers Premium Protection

Positieve gebruikerservaringen

 • Droogte: Pampers Premium Protection luiers worden over het algemeen als droog ervaren. De luiers absorberen goed waardoor je kindje lekker droog blijft. Ze lekken zelden of nooit, zelfs 's nachts niet.
 • Comfort: De luiers zijn zacht en comfortabel om te dragen en ons testpanel geeft aan dat hun kindjes er geen huisirritatie van krijgen. Dit komt wellicht door de goede luchtdoorlatendheid van pampers Premium Protection.
 • Prijs: De luier is overal te koop en regelmatig in de aanbieding, waardoor hij vaak goedkoper te krijgen is.

Negatieve gebruikerservaringen

 • Prijs: De prijs van Premium Protection is aan de hoge kant in vergelijking met andere luiers uit deze test. 

Conclusie:

De meeste gebruikers zijn positief over Pampers Premium Protection. De luiers worden als droog en comfortabel ervaren en lekke of uitslag komt zelden voor. Het enige nadeel is dat de prijs aan de hoge kant is. Als je op zoek bent naar de allerzachtste en meest comfortabele luier uit deze test, dan zijn Pampers Premium Protection luiers een goede keuze.

Pampers Baby-Dry

Ook Pampers Baby-Dry is één van de populairste luiermerken van Pampers. Baby-Dry luiers zijn ontworpen om baby's zo lang mogelijk droog te houden. De luier neemt in vergelijking met andere Pampers submerken erg veel vocht op en beschermt de babyhuid tegen vuil en nattigheid. De luier heeft een fris, vrolijk uiterlijk. Maat 4 van Pampers Baby-Dry kost in de aanbieding ongeveer 25 cent per luier en is daarmee goedkoper dan Pampers Premium Protection en Pampers Harmonie.

Pampers Baby-Dry

Positieve gebruikerservaringen

 • Droogte: Pampers Baby-Dry lekken zelden of nooit en kunnen veel vocht opvangen. Hiermee kan je kindje tot wel 12 uur droog blijven.
 • Comfort: De luiers zijn dun en hebben een goede pasvorm. Ze zitten mooi aangesloten rond de beentjes, de rug en de buik en hierdoor lijken de kindjes weinig last te hebben van de luier. Ook zien ze er leuk uit.
 • Prijs: Pampers Baby-Dry zijn bij elke winkel te koop en ook online tegen een lage prijs te krijgen. De luier is iets goedkoper dan Premium Protection en Harmonie luiers. Ons panel geeft aan dat het fijn is dat de luier in verschillende verpakkingen te koop is, zodat je kunt kiezen voor minder luiers of voor maandboxen waarbij de prijs per luier lager ligt.

Negatieve gebruikerservaringen

 • Zachtheid: In vergelijking met Pampers Premium Protection voelen de luiers van Baby-Dry iets stugger en minder zacht aan.

Conclusie

Het testpanel is positief over Pampers Baby-Dry. De gebruikerservaringen zijn positief. De luiers worden als droog, comfortabel en goed van prijs ervaren. De prijs ligt iets lager dan de prijs van vergelijkbare luiers.

Pampers Harmonie

Het derde submerk van Pampers dat mee doet in onze test  is Pampers Harmonie. Deze luiers lijken qua uiterlijk erg op Pampers Premium Protection, inclusief de plasindicator. Ook deze Pampers kun je makkelijk online kopen. De prijs per luier in de aanbieding is ongeveer 31 cent en daarmee ook in lijn  met Premium Protection. Pampers Harmonie is vrij van parfum, lotion, chloorbleekmiddelen en allergenen. De absorberende kern is gemaakt van cellulose van verantwoorde herkomst. 

Pampers HarmoniePositieve gebruikerservaringen


 • Droogte: De ervaring van ons testpanel is dat Pampers Harmonie luiers er voor zorgen dat je kindje droog blijft , ook 's nachts. De luiers absorberen goed, waardoor de baby lekker droog blijft
 • Comfort: De luiers zijn zacht en comfortabel om te dragen, net als de andere luiers van Pampers in de test. De luiers voelen wat dunner aan.
 • Milieu: Pampers Harmonie luiers zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn FSC-gecertificeerd.
 • Beschikbaarheid: Pampers Harmonie is elke dag online verkrijgbaar.

Negatieve gebruikerservaringen

 • Prijs: Ook voor deze luiers geldt dat ze duurder zijn dan andere premium luiers uit deze test, zoals bijvoorbeeld Pampers Baby-Dry luiers. Dat wordt als negatief punt gezien.

Conclusie

De luier lijkt erg op Premium Protection, zowel qua uiterlijk als qua prijs. Pampers Harmonie lijkt wel wat dunner. Dit zorgt voor meer draagcomfort maar het panel verwacht dat de luier minder urine op kan nemen. Positief is dat Harmonie gemaakt is van milieuvriendelijke materialen.

Huggies Ultra Comfort

Ook Huggies Ultra Comfort luiers zijn een van de meest populaire luiers op de markt.  De luiers zijn wit en daarmee niet heel bijzonder. De prijs ligt met 23 cent lager dan de prijs van andere Premium luiermerken.

Huggies Ultra ComfortPositieve gebruikerservaringen

 • Droogte: Net als voor de eerder geteste merken van Pampers wordt ook de luier van Huggies als droog ervaren. Dit komt mede door de speciale gellaag die helpt om het vocht vast te houden en lekkage te voorkomen.
 • Prijs: De prijs van Huggies Ultra Comfort ligt lager dan de prijs van andere premium merken en is daarmee de goedkoopste luier uit deze test.

Negatieve gebruikerservaringen

 • Comfort: In vergelijking met de andere geteste luiers vindt ons panel de luiers van Huggies iets minder zacht en comfortabel. 

Conclusie

Huggies Ultra Comfort luiers zijn vergelijkbaar met andere luiers uit deze test.  Ze zijn allemaal van hoge kwaliteit en worden over het algemeen goed ontvangen door gebruikers. Huggies Ultra Comfort wordt door ons panel als iets minder zacht en comfortabel gezien dan de andere premium merken maar als je op zoek bent naar een goede luier voor een lagere prijs dan is Huggies Ultra Comfort een goede keus!

Kruidvat Pure & Soft

De vijfde premium luier uit onze test is een luier van Kruidvat. Kruidvat heeft een luier van het eigen merk, maar ook een aparte premium luier. Kruidvat Pure & Soft is duurder maar ook van betere kwaliteit. De luier ziet er simpel uit. De prijs per luier ligt met 29 cent per luier iets onder de prijs van Pampers Harmonie en Premium Protection, maar is hoger dan de prijs van Pampers baby-Dry en Huggies Ultra Comfort.

Kruidvat Pure and SoftPositieve gebruikerservaringen

 • Droogte: ook Kruidvat Pure & Soft neemt voldoende ontlasting op. De gebruikers uit ons panel geven aan dat de luier qua droogte en absorptievermogen het best uit de test lijkt te komen. 
 • Comfort: De luier van Kruidvat lijkt qua pasvorm op Pampers Premium Protection, maar voelt wel iets dunner aan. De luier sluit goed aan bij het lichaam van je kindje en wordt daardoor als comfortabel gezien.

Negatieve gebruikerservaringen

 • Beschikbaarheid en prijs: Doordat Pure&Soft een luier is van Kruidvat is deze uiteraard alllen bij Kruidvat te koop en daardoor niet altijd in de aanbieding zoals andere premium luiers. 

Conclusie

Kruidvat Pure & Soft is een premium luier die vergelijkbaar is met de andere luiers uit deze test. Ons testpanel is vooral erg enthousiast over het absorptievermogen van de luier. De prijs van de luier ligt tussen de prijzen van de andere luiers in. 

En de winnaar is....

We hebben vijf premium luiermerken met elkaar vergeleken en de verschillen zijn klein. Ons panel vindt het daarom ook moeilijk om een unanieme winnaar te kiezen. Alle luiers uit de test scoren goed op droogte, waarbij Kruidvat Pure & Soft door ons testpanel als luier met het beste absorptievermogen wordt aangewezen. Op het gebied van comfort scoort Pampers Premium Protection het best bij ons panel. De luier voelt degelijk maar ook zacht en comfortabel aan. Pampers Baby-Dry en Huggies Ultra Comfort zijn de goedkoopste opties uit deze test, terwijl Pampers Harmonie de milieuvriendelijkheid als groot pluspunt heeft. 

De conclusie van ons panel is dat alle luiers voldoen aan de criteria die we vooraf hebben opgesteld en dat het van de persoonlijke voorkeur van de gebruiker afhangt wat de beste luier is voor jouw kindje. Ons testpanel vindt vooral draagcomfort voor het kindje het belangrijkst en heeft daarom Pampers Premium Protection uitgeroepen dat winnaar van de Luier.nl Premium Luier Test 2023!

Op zoek naar de laagste prijs voor Pampers Premium Protection? Kijk dan op onze prijzenpagina!

Deel