Luiers verschonen in 10 stappen

Een pasgeboren baby gebruikt ongeveer 8 luiers per dag. Dat betekent dus ook 8 keer verschonen. Het mooiste is dan ook om die 8 keer zo efficiënt mogelijk te doen. Lees daarom het 10-stappenplan voor het verschonen van een luier!

Luier.nl Redactie
29 oktober 2017 15:17

Verschonen

Verschoon de luier van je baby efficiënt!

De meeste ouders kunnen de stelling "luiers verschonen is een dagtaak" wel beamen. Hoe vaak een baby poept en plast verschilt per baby. Over het algemeen moet je een oudere baby ongeveer vier tot zes keer per dag verschonen. Naarmate je baby groter wordt, verschoon je op vaste momenten of als je baby een vieze luier heeft.

Of je kindje nou vier of acht keer per dag verschoont moet worden, het blijft veel. Daarom is het een slim idee om een efficiënte aanpak te gebruiken. Doormiddel van het onderstaande stappenplan zorg jij dat je zo snel en accuraat mogelijk aan de slag kunt!

Stap 1. Bereid je goed voor

Zorg er voor dat alles wat je nodig hebt bij het verschonen van de luier binnen handbereik ligt. Hierdoor hoef je je baby tijdens het verschonen niet alleen achter te laten.

Stap 2. Maak de luier los

Maak de luier los, maak hem verder open, veeg de vuiligheid weg en breng de voorkant van de luier tot onder de billetjes.

Stap 3. Maak de voorkant schoon

Gebruik hiervoor luierdoekjes. Begin bij de buik van je kindje en maak daarna de beentjes en het geslachtsdeel schoon. Wij raden aan om zeker niet op de luierdoekjes te besparen.

Stap 4. Maak de billetjes schoon

Pak de enkeltjes van je kindje in één hand en til deze omhoog. Om je kindje geen pijn te doen kun je een vinger tussen de enkeltjes houden. Maak de billetjes schoon met luierdoekjes en verwijder de luier.

Stap 5. Ruim de vieze luier op

Vouw de luier dicht en doe hem in de vuilnisbak of luieremmer. Nog opzoek naar de perfecte luieremmer? Op de luieremmer pagina kun je alle luieremmers vergelijken op prijs en eigenschappen.

Stap 6. Schuif de nieuwe luier onder je kindje

Pak de enkeltjes van je baby weer in je hand en schuif het deel van de luier waar de plakstrip op zit onder je kindje. De bovenrand van de luier moet hierbij rond het middel van je kindje komen te zitten.

Stap 7. Vouw de voorkant voor het buikje

Leg de benen weer neer en vouw de voorkant van de luier voor het buikje.

Stap 8. Plak de luier vast

Maak de plakstrip aan één kant los en plak hem vast. Vervolgens doe je aan de andere kant hetzelfde.

Stap 9. Controleer of de luier goed zit

Er moet voldoende ruimte (ongeveer één vinger) zijn tussen het buikje en de luier. Ook moeten de randjes bij de beentjes naar buiten wijzen.

Stap 10. Alleen nog eventjes de kleertjes aan

Trek de kleertjes van je kindje weer aan en klaar is kees! Je kindje kan weer lekker gaan spelen en jij kunt er weer een paar uur tegenaan.

Heb jij nou nog luiers nodig zodat je weer aan het verschonen geslagen kan? Check dan vooral de aanbiedingen pagina!

Deel