Huggies voor premature baby's

Extreem premature baby's zijn veel te klein voor 'normale' luiers. Het is dan een flinke opgave om een luier te vinden die om zo'n klein lichaam past en het tere huidje niet beschadigt.

Luier.nl Redactie
21 april 2017 16:30

Merken

Zelfs Pampers New Baby Micro (maat 0) is een XL voor een extreem prematuur baby'tje. Luierproducent Huggies heeft hier iets op bedacht. Zij brengen de kleinste luier ooit op de markt. Deze luiers zijn speciaal voor de kleinste en meest kwetsbare kindjes.

Baby's lichter dan een kilo

Het luiertje sluit goed aan bij baby's die een bizar laag gewicht van 910 gram hebben. Per jaar is minder dan 1,4 procent zo'n extreem vroeggeboren baby. Dat lage percentage weerhield Huggies er dus niet van om een oplossing te bedenken.

In samenwerking met verpleegkundigen en therapeuten van de neonatologie hebben zij de zogenaamde nano-luiers ontwikkeld. Bekijk het persbericht waarin Huggies deze luier aankondigde.

Huggies luiers

Zacht materiaal

Huggies heeft goed geluisterd naar waar baby's en ouders op de neonatologie behoefte aan hebben. Namelijk een luier die de extreem kleine baby past én het huidje niet irriteert.

Het is dan ook van zacht materiaal en zit lichtjes rond de benen, zodat lekken wordt voorkomen zonder dat de luier de huid irriteert. Het plasverbandje dat in de luier zit is smal, zodat de baby makkelijk in een foetushouding gelegd kan worden met de armpjes en beentjes dicht tegen het lichaampje aan.

Neonatologie

Een luier omdoen is voor ouders soms het enige wat ze kunnen doen voor hun baby op de neonatologie. Als die luier ook nog eens veel te groot is, is dat niet fijn voor ouders en kindje.

Een mooi gebaar wat ons betreft van Huggies om deze kleine luiertjes te produceren. Deze zogenaamde nano-luiers zijn louter op neonatologie afdelingen beschikbaar.

Deel