Prijs luiers steeds hoger door dure grondstoffen

We hebben te maken met een hoge inflatie. Dat betekent dat veel producten duurder worden. Dat geldt helaas ook voor luiers. De standaard prijs van luiers van verschillende merken is de afgelopen tijd gestegen. Hierdoor ben je per luier dus duurder uit. 

Luier.nl Redactie
29 mei 2024 16:06

BesparenWeetje

Dure grondstoffen maken luiers duurder

Luiers worden onder andere gemaakt van houtpulp. Door de oorlog in Oekraïne zijn de voorraden van houtpulp sterk gedaald, zo valt te lezen op de website van Radar. Europa kocht altijd veel Russisch hout, maar sinds Rusland Oekraïne binnenviel is die handel vrijwel helemaal geblokkeerd. Hierdoor is het aanbod afgenomen, terwijl de vraag naar houtpulp even groot is gebleven. Baby's hebben namelijk nog steeds luiers nodig en ook de andere producten die met houtpulp worden geproduceerd, zoals toiletpapier, zijn niet makkelijk te vervangen. Hierdoor stijgt de prijs van houtpulp en die prijs wordt doorberekend in de luierprijzen. 

Kosten voor productie en transport

Naast de hogere prijzen voor grondstoffen zijn ook de kosten voor de productie van luiers toegenomen. Door de hogere energiekosten is het duurder om luiers te produceren. Hetzelfde geldt voor het transport, ook daarvan zijn de prijzen toegenomen door de hogere prijs voor olie en gas. Al deze kosten worden verwerkt in de hogere luierprijzen, waardoor de consument te maken krijgt met duurdere Pampers, Huggies en huismerk luiers. 

Luiers in de aanbieding

Nu de prijzen van de luiers stijgen is het nog belangrijker om de beste aanbieding te vinden. In ons overzicht met luieraanbiedingen vind je altijd alle aanbiedingen bij alle winkels, offline en online. Door de prijs per luier te vergelijken vind je snel en eenvoudig de beste deal. 

Deel