Kosten: wegwerp vs. wasbare luiers

Er zijn verschillende soorten luiers. Luiers die je opnieuw kunt gebruiken door ze te wassen en de wegwerpluier. Welke is het handigst en welke luier is het goedkoopst?

Luier.nl Redactie
29 oktober 2017 15:16

BesparenWasbaar

Wegwerp VS. wasbareluiers

Zowel wegwerp en wasbare luiers hebben hun voordelen en nadelen. Maar hoe verhouden deze varianten zich tot elkaar wat betreft de kosten?

Wegwerpluiers

Wegwerpluiers zijn ideaal voor sommige gezinnen. Je doet de luier om, je kindje gebruikt hem en je gooit de luier weg om een nieuwe om te doen.

Ideaal, maar het is belastend voor het milieu en het kan een dure aangelegenheid worden. Natuurlijk kun je dankzij Luier.nl eenvoudig besparen op dit soort luiers door de luier aanbiedingen in de gaten te houden.

Wasbare luiers

De katoenen/ wasbare luiers zijn er in verschillende varianten. Voorgevormde luiers, vouwluiers, strikluiers of all-in-one luiers. Bekijk in het overzicht hieronder hoeveel het kost om de verschillende varianten te gebruiken.

Kosten wasbare- en wegwerpluiers

Cijfers wegwerpluiers

De cijfers in bovenstaande tabel zijn wellicht wat overdreven voor wegwerpluiers. Als je bijvoorbeeld Pampers Baby Dry maat 3 in de aanbieding koopt betaal je zo'n €0,20 per luier. Als je dan uitgaat van 6 luiers per dag zou je slechts €440,- per jaar betalen. Een indicatie dat het belangrijk is om Pampers met korting te kopen.

Deel