Pampers maten. Welke maat past bij jouw kind?

Pampers heeft luiers in de maten 0 tot en met 8. Maar welke maat luier past het beste bij jouw kindje? De maat van de luier die bij jouw kindje past hangt af van het gewicht van je kindje. Baby's passen in de kleine maatjes, terwijl grotere kinderen luiers tot en met maat 8 aan kunnen. Vergelijk de maten en vind de juiste luiermaat voor je kind.

Luier.nl Redactie
11 juli 2022 21:32

MaattabelVergelijkenWeetje

Luiermaat en gewicht

Helaas is het niet zo dat bij een bepaald gewicht altijd dezelfde maat luier hoort. Dit komt voornamelijk doordat niet elke kindje hetzelfde is. Een lang en dun kind kan even zwaar zijn als een klein en stevig kind. De beste maat luier hoeft dan niet hetzelfde te zijn. Ook houdt niet elke merk zich aan dezelfde gewichten.

Zo kan Pampers Baby-Dry maat 4 geschikt zijn voor kinderen van 9 tot 14 kilo terwijl Zwitsal luiers maat 4 bedoeld zijn voor kinderen van 8 tot 16 kilogram. En zelfs tussen de verschillende merken van Pampers zijn er verschillen. Dit heeft er alles mee te maken dat niet elke luier hetzelfde is.

Om je toch een idee te geven van het gewicht dat bij een bepaalde maat luier hoort hebben we in onderstaande tabel het gemiddelde gewicht van de luiermaten weergegeven. Ook hebben we hierbij aangegeven hoeveel van deze luiers je gemiddeld per dag nodig hebt. Let er hierbij wel op dat dit een indicatie is. Elke kindje is anders dus probeer zelf uit welke luier het beste bij jouw kind past.

Maat Gewicht Luiers per dag Vergelijk prijzen
0 1 tot 3 kg 6 tot 8  Luiers maat 0
1 2 tot 5 kg 6 tot 8  Luiers maat 1
2 4 tot 8 kg 6 tot 8  Luiers maat 2
3 6 tot 10 kg 6 tot 8  Luiers maat 3
4 9 tot 14 kg 5 tot 7  Luiers maat 4
4+ 10 tot 16 kg 5 tot 7  Luiers maat 4+
5 11 tot 16 kg 5 tot 7  Luiers maat 5
5+ 12 tot 17 kg 5 tot 7  Luiers maat 5+
6 15 tot 30 kg Luiers maat 6
7 15 tot 30 kg Luiers maat 7
8 17 tot 30 kg Luiers maat 8

Pampers verpakkingen

Pampers maten vergelijken

Pampers verkoopt luiers in verschillende series. De meeste verkochte series zijn Pampers Baby-Dry, Premium Protection en Baby-Dry Pants. Hieronedr hebben we voor de verschillende maten van Pampers aangegeven voor welke kinderen de luiers geschikt zijn.

Pampers maat 0

Maat 0 is geschikt voor kinderen tot ongeveer 3 kilo. Bij Pampers is maat 0 beschikbaar in de series Premium Protection, New baby en Premium Care. Pampers maat 0 wordt gedragen door baby's die te vroeg zijn geboren, de premature baby's. Vergelijk de prijzen van Pampers maat 0.

Pampers maat 1

Pampers met maat 1 is een luier die meestal wordt gebruikt tot 2 maanden na de geboorte, als de kindjes tussen de 2 en 5 kilo zijn. Dat kan natuurlijk per baby verschillen. Pampers maat 1 is er onder andere in de series Premium Protection, Harmonie en Baby-Dry. Vergelijk de prijzen van Pampers maat 1.

Pampers maat 2

Pampers maat 2 is geschikt voor baby's die iets groter zijn en wordt vaak gebruikt tot ongeveer 4 of 5 maanden na de geboorte. Vooral Premium Protection is hierbij populair omdat deze luier veel confort en veiligheid voor de gevoelige huid biedt. Pampers maat 2 is ook te koop in de varianten Baby-Dry, Premium Care en Harmonie. Vergelijk de prijzen van Pampers maat 2.

Pampers maat 3

Pampers maat 3 is bedoeld voor kinderen van 6 tot 10 kilogram, dat zijn kinderen van ongeveer 2 tot 8 maanden oud. Ook deze maat is beschikbaar in de polulaire submerken Premium Protection en Baby-Dry. Ook zijn er luierbroekjes met maat 3, Pampers Baby-Dry Pants en Premium Protection Pants. Vergelijk de prijzen van Pampers maat 3.

Pampers maat 4

Pampers maat 4 is een maat die de meeste kinderen een tijd nodig hebben. De luiers met maat 4 zijn geschikt voor kinderen van 9 tot 14 kilogram. Dat is een gewicht dat kinderen vanaf ongeveer een half jaar naar de geboorte kunnen hebben en waar ze een hele tijd, bijvoorbeeld tot hun 3e verjaardag kunnen houden. Dat hangt helemaal van je kind af. Luiermaat 4 komt bij Pampers voor in de series Baby-Dry, Premium Protection en Harmonie. De luierbroekjes van Pampers zijn ook de koop in maat 4, als Baby-Dry Pants en Premium Protection Pants. Vergelijk de prijzen van Pampers maat 4.

Pampers maat 4+

Maat 4+ van Pampers is hetzelfde als Pampers maat 4, maar kan nog iets meer vocht opnemen. De luier is daardoor geschikt voor iets grotere kinderen en is vooral 's nachts handig omdat het meer urine kan opvangen. Vergelijk de prijzen van Pampers maat 4+.

Pampers maat 5

Pampers maat 5 is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 11 kilo en kan daardoor gebruikt worden vanaf ongeveer 1,5 jaar. De Pampers met maat 5 kunnen, afhankelijk van de grootte van je kind, gedragen worden tot je kindje zindelijk wordt. Maat 5 van Pampers wordt verkocht in de series Baby-Dry, Premium Protection en Harmonie. Ook kiezen veel ouders bij deze maat voor de luierbroekjes van Pampers, Baby-Dry Pants en Premium Protection Pants. Vergelijk de prijzen van Pampers maat 5.

Pampers maat 5+

Pampers maat 5+ is hetzelfde als Pampers maat 5, maar kan meer vocht opnemen. De luier is daardoor geschikt voor iets grotere kinderen en is vooral 's nachts handig omdat het meer urine kan opvangen. Vergelijk de prijzen van Pampers maat 5+.

Pampers maat 6

Pampers maat 6 is er voor kinderen vanaf ongeveer 15 kilogram en kan in veel gevallen gedragen worden tot je kindje zindelijk is. Maat 6 van Pampers wordt onder andere verkocht in de series Baby-Dry, Premium Protection en Harmonie. En natuurlijk komt maat 6 ook voor als luierbroekje, Pampers Baby-Dry Pants en Pampers Premium Protection Pants. Vergelijk de prijzen van Pampers maat 6.

Pampers maat 7

Ook maat 7 van Pampers is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar met een gewicht vanaf 15 kilogram. De luier is iets groter dan maat 6 en kan dus gedragen worden door iets oudere en grotere kinderen. De maat is te verkrijgen in de series Pampers Baby-Dry en Pampers baby-Dry Pants.  Vergelijk de prijzen van Pampers maat 7.

Pampers maat 8

Pampers heeft als één van de weinige merken ook luiers in maat 8. Deze luiers zijn voor kinderen vanaf ongeveer 17 kilogram en zijn dus geschikt voor oudere kinderen. De luier wordt alleen verkocht in de variant Pampers Baby-Dry.  Vergelijk de prijzen van Pampers maat 8.

Voor de meeste maten van Pampers geldt dat ze dagelijks in de aanbieding zijn. In ons Pampers overzicht vergelijken we alle aanbiedingen met elkaar. Ook kun je hier de verschillende series van Pampers met elkaar vergelijken. Hierdoor hopen we dat jij de luier kunt vinden die het beste bij jouw kindje past.

Deel