Pampers Baby Dry en Premium Protection vergelijking

Er is heel wat te kiezen in de hedendaagse luiermarkt. Pampers Baby Dry en Pampers Premium Protection behoren tot de populairste luiers op de markt. We beschrijven de verschillen tussen Baby Dry en Premium Protection luiers.

Luier.nl Redactie
15 mei 2018 12:11

VergelijkenMerken

Baby Dry en Premium Protection: het verschil

Er zijn een aantal essentiële verschillen tussen Pampers Baby Dry en Premium Protection luiers. We zetten de verschillen tussen de twee Pampers merken voor je op een rijtje.

  • Pampers Baby Dry heeft géén gele lijn die verandert als de luier nat is. Dit is dus een voordeel van de Premium Protection luier, maar door rustig op een luier te drukken kun je voelen of de luier nat is geworden.
  • Baby Dry heeft de zogenaamde magical pods, die uitstekend werken. Bij Premium Protection concentreert de ontlasting zich op één plek. De magical pods kanalen zijn dus een echt pluspunt van de Pampers Baby Dry luier.
  • De Baby Dry luier voelt een beetje plastic aan, en is daarnaast ook iets minder ademend is dan de Premium Protection luier. Als je beide luiers tegen het licht houdt, zie je dat de Premium Protection variant iets meer licht doorlaat. Door ze tegen je neus te drukken wordt duidelijk dat de Premium Protection luiers echt meer ademend zijn.
  • Wat bij Premium Protection wordt ervaren is dat als je baby vrij lang doorslaapt dat zijn kleertjes een beetje vochtig zijn bij het opstaan (doordat ze meer ademend zijn). Dit in tegenstelling tot de Baby-Dry luiers, waarbij de kleertjes gewoon droog zijn.

Pampers Premium Protection vs. Pampers Baby Dry

Binnenkant Pampers luiers

Een volgend groot verschil tussen de twee Pampers merken ontstaat als er vocht in de luiers is gelopen. Als je aan de binnenkant van de Baby-Dry luier voelt, merk je dat het eigenlijk heel droog aanvoelt. Bij Pampers Premium Protection merk je dat ook, maar bij die luiers is het minder droog dan bij Pampers Baby Dry.

Ook de manier waarop de beide luiers aan de binnenkant aanvoelen verschilt nogal. Ook op dit vlak komt Baby Dry als winnaar uit de bus. Deze luier voelt echt zachter aan en lijkt dus comfortabeler voor de baby.

Welke Pampers?

Baby Dry als Premium Protection zijn niet voor niks razend populair. We kunnen beide luiers dan ook zonder twijfel aanbevelen. Tijdens de nacht zouden we kiezen voor Baby Dry en voor overdag is Premium Protection een goede keuze. Als je baby tijdens de nacht plast of poept dan is Baby Dry een uitstekende optie, omdat deze luier je kindje goed droog houdt en hij/zij tot de ochtend door kan slapen.

De Premium Protection is een meer ademende luier, waardoor hij zeer geschikt is voor overdag. De gele streep laat je weten dat het tijd is om de luier te verschonen en doordat de luier goed ademt is er minder risico op luieruitslag voor je kindje.

Prijzen van de luiers

De Premium Protection luiers zijn iets duurder dan die van Baby Dry. Als je van beide luiers een maandbox koopt in maat 4 ben je voor Baby-Dry €0,32 kwijt en voor Premium Protection €0,39 per luier. In de aanbieding betaal je voor Baby-Dry luiers gemiddeld €0,25 per luier en voor Premium Protection €0,28 per luier.

Deel