Inhoud luiertas, deze 10 producten mogen niet ontbreken

Luiers, babydoekjes, een extra speen en natuurlijk wat voeding. Wat stop je allemaal in je luiertas? Bekijk onze handige lijst met 10 producten die zeker niet mogen ontbreken in de luiertas en ga met een gerust hart op pad met je kindje.

Luier.nl Redactie
8 november 2022 15:25

LuiertasWeetje

Ik ga op reis en neem mee... een luiertas! 

Maar wat stop je eigenlijk in die luiertas? In onderstaande lijst vind je de 10 producten die zeker niet mogen ontbreken in je luiertas. 

1 - Luiers

In een luiertas vind je natuurlijk luiers. De tas is er zelfs naar vernoemd en dat is niet voor niets. Als je met je kindje op pad gaat dan moet je er voor zorgen dat je altijd voldoende luiers of luierbroekjes bij je hebt, zodat je je kindje kan verschonen als dat nodig is. Het is namelijk erg vervelend als je kindje echt verschoond moet worden en je geen luiers bij de hand hebt. 

2 - Billendoekjes

Als je je kindje gaat verschonen gebruik je billendoekjes om de billetjes schoon te maken. Ook de billendoekjes zijn daarom onmisbaar in de luiertas.

3 - Matje om op te verschonen

Je wilt natuurlijk dat je kindje op een schone ondergrond ligt. Het is daarom fijn als je je eigen verschoningsmatje meeneemt. Zo weet je zeker dat je kindje op een hygienische ondergrond wordt verschoond. En het voorkomt ook nog eens dat je kindje vieze vlekken maakt op een andere ondergrond. Je matje is gelukkig makkelijk schoon te maken. De verschoningsmatjes worden tegenwoordig vaak al bij de luiertassen meegeleverd zodat ze perfect bij je tas passen.

4 - Luierzakjes

Als je je kindje verschoont hebt is het fijn als je de luier direct kan weggooien. Helaas is er niet altijd een luieremmer of een prullenbak in de buurt en moet je de lueir dus nog even meenemen in je luiertas. In dat geval is het fijn als je de luier in een luierzakje kan stoppen zodat je de geur van de luier niet de hele tijd hoeft te ruiken. En ook als je de luier in een prullenbak bij iemand anders (of bij jezelf) gooit is het wel zo fijn als je luier niet ruikt. Luierzakjes zijn hiervoor ideaal omdat ze een lekkere geur hebben. Als je geen luierzakjes bij de hand hebt kun je ook een andere zak gebruiken, bijvoorbeeld een boeterhamzak of diepvrieszak.

5 - Reservekleding

Neem ook altijd reservekleding mee. Als je kindje spuugt, de luier doorlekt of je een enorme poepluier hebt is het fijn als je je kindje daarna kan omkleden. Het is dus verstandig om een extra rompertje, truitje, broek en sokken in te pakken en in de luiertas te stoppen.

6 - Spuugdoekjes of slabbetje

Spuugdoekjes en slabbetjes zijn klein en ontzettend handig om bij je te hebben. Vooral als je je kindje wilt voeden zijn de doekjes erg praktisch.

7 - Voeding

Als je je kindje flesvoeding geeft dan kan dit natuurlijk ook niet ontbreken in de luiertas. Vergeet dus niet om de fles, het melkpoeder en eventueel koud en warm water mee te nemen. Als je borstvoeding geeft is het handig om zoogcompressen en een borstvoedingsdoek mee te nemen. Als je kindje al wat ouder is dan kun je de groente- en fruithap meenemen. Vergeet dan ook de lepel en de drinkbeker niet.

8 - Speen en de favoriete knuffel

Als je kindje slaapt met een speen of knuffel dan moet je die natuurlijk ook meenemen zodat je kindje onderweg kan slapen. Denk er ook aan om een extra reservespeen in je luiertas te stoppen, zodat je geen probleem hebt als je de eerste speen kwijt bent.

9 - Speelgoed

Speelgoed mag ook niet ontbreken in de luiertas. Hiermee kun je je kindje afleiden en even lekker laten spelen. Denk er aan dat je inet te veel of te groot speelgoed meeneemt. Anders wordt de tas zo vol en zwaar.

10 - Je eigen spullen :-)

De luiertas is ook erg geschikt om je eigen spullen in mee te nemen. Gelukkig zijn de spullen die je nodig hebt voor je kindje meestal nog erg klein zodat er voldoende ruimte voor bijvoorbeeld je zonnebril, telefoonoplader en portemonnee over blijft!

Zijn dit alle producten die in de luiertas moeten?

Stop deze 10 producten in je tote luiertas, rugtas of schoudertas en je bent op alles voorbereid! Als je dan nog ruimte over hebt kun je natuurlijk ook nog denken aan producten als luierzalf, toetenpoetsers, handgel, een petje voor je kind, zonnebrand en hydrofiele luiers. Daarbij hangt het er natuurlijk wel vanaf of je voldoende ruimte in je luiertas hebt. Ben je nog op zoek naar een luiertas? Lees dan ook ons artikel over de verschillende soorten luiertassen.

Deel