Zwitsal stopt met verkoop luiers

Zwitsal luiers behoorden jarenlang tot de meest populaire luiers in Nederland en waren daarmee een grote concurrent van Pampers. In 2023 heeft Zwitsal besloten om te stoppen met de verkoop van luiers om zich volledig te kunnen richten op het maken van de zachtste verzorgingsproducten voor jouw kleintje.

Luier.nl Redactie
25 september 2023 14:05

VergelijkenMerken

Zwitsal luiers

Zwitsal luiers worden geproduceerd door Unilever en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van maat 1 voor pasgeboren baby's tot maat 6 voor oudere kinderen. Zwitsal luiers zijn gemaakt van zachte materialen die vriendelijk zijn voor de tere huid van baby's. Ze hebben een vochtafvoerende kern die vocht snel en efficiënt absorbeert. De luiers hebben ook een lekbestendige sluiting die helpt om doorlekken te voorkomen. Zwitsal luiers zijn dermatologisch getest en zijn geschikt voor alle huidtypes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prints, zodat je kunt kiezen voor een luier die past bij de persoonlijkheid van je kindje. De belangrijkste kenmerken van Zwitsal luiers zijn:

  • Zachte materialen die vriendelijk zijn voor de huid
  • Vochtafvoerende kern die vocht snel absorbeertLekbestendige sluiting
  • Dermatologisch getest
  • Verschillende prints

In een luiertest van de Consumentenbond scoorden Zwitsal luiers goed. Ze werden geprezen om hun comfort, absorptievermogen en lekbestendigheid. Zwitsal luiers zijn een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar luiers die zacht zijn voor de huid van hun kindje en die goed absorberen. Hiernaast zijn de luiers van Zwitsal een een betaalbare optie. 

Zwitsal stopt met verkoop van luiers

Zwitsal heeft in 2022 besloten om te stoppen met de verkoop van luiers en in 2023 zijn de laatste luiers uit de schappen gehaald. In een persbericht zei Zwitsal dat het besluit is genomen om zich volledig te kunnen richten op waar het goed in is: het maken van de zachtste verzorgingsproducten voor jouw kleintje. Op deze kracht wil Zwitsal doorbouwen. Zo is Zwitsal bezig met een mooie beweging richting duurzaamheid en natuurlijkheid. Zwitsal werkt bijvoorbeeld aan flessen gemaakt van gerecycled plastic en aan het verrijken van de producten met ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Ook speelt mee dat de luiermarkt in Nederland erg competitief is. Er zijn veel verschillende merken en soorten luiers verkrijgbaar, waardoor het moeilijk is voor een nieuw merk om zich te onderscheiden. Zwitsal wilde zich daarom concentreren op de categorieën waarin het al marktleider is, zoals babydoekjes, babyzalf en babyshampoo.

De laatste luiers van Zwitsal

De laatste luiers van Zwitsal zijn op 31 augustus 2023 uit de schappen gehaald.  Het is jammer dat deze populaire luiers niet meer verkrijgbaar zijn. Er zijn gelukkig nog enkele webshops die een kleine voorraad Zwitsal luiers hebben liggen. Deze hebben wij weergegeven op onzer pagina met luiers van Zwitsal.


Deel