Zó bespaar je meer dan 700 euro op luiers!

Luiers zijn duur en dus een grote kostenpost. Door luiers altijd voor de laagste prijs te kopen kun je meer dan 700 euro besparen! Op Luier.nl vind je altijd de beste deal. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld.

Luier.nl Redactie
29 oktober 2017 15:19

BesparenWeetje

Hoeveel luiers gebruikt je kindje?

In ons artikel over hoeveel luiers je kindje gebruikt kun je lezen dat een gemiddeld kind maar liefst 6.570 luiers gebruikt! Die zijn als volgt verdeeld:

  • Het 1e jaar gebruikt je kindje 7 luiers per dag. Dit zijn er 2.555 per jaar. Het gaat hierbij om luiers van een kleine maat die snel gevuld zijn en die je snel wilt verschonen.
  • Het 2e jaar gebruikt je kindje 5 luiers per dag. Dit zijn er 1.825 per jaar. Je kindje wordt groter en dus worden de luiers ook groter. Hierdoor kunnen de luiers meer vocht opnemen en hoef je de luier minder vaak te verschonen.
  • Het 3e jaar gebruikt je kindje 4 luiers per dag. Dit zijn er 1.460 per jaar.
  • Het 4e jaar gebruikt je kindje 4 luiers per dag. De meeste kinderen worden in het 4e jaar zindelijk. We gaan er in onze berekening vanuit dat je kindje na een half jaar zindelijk is. Je gebruikt dan 730 luiers per jaar.

In totaal gebruikt een kind de eerste 4 jaar dus 2.555+1.825+1.460+730= 6.570 luiers!

Natuurlijk zijn er kindjes die eerder zindelijk worden en dus minder luiers nodig hebben. Maar aan de andere kant zijn er ook kinderen die er langer over doen om zindelijk te worden of nog lang alleen 's nachts een luier om hebben. Het aantal van 6.570 is dus best realistisch. Maar 6.570 luiers is ook erg veel en dus een grote kostenpost voor iedere ouder! Als je voor al die luiers de hoofdprijs betaalt dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Luiers zijn namelijk altijd wel ergens in de aanbieding!

Hoe duur zijn luiers die níet in de aanbieding zijn?

In Nederland kun je heel veel verschillende luiers kopen. Er zijn veel merken met vaak ook nog meerdere series. In dit voorbeeld maken we gebruik van 4 van de best verkopende luiers: Pampers Baby-Dry, Pampers Premium Protection, Zwitsal luiers en Etos luiers. Voor deze luiers hebben we gekeken naar de gemiddelde standaard prijs per luier van maat 4. Dit is een gemiddelde maat. De prijs per luier van kleinere maten dan maat 4 ligt iets lager en de prijs per luier van hogere maten ligt iets hoger. De gemiddelde standaard prijs voor maat 4:

Het gemiddelde van deze vier prijzen is ongeveer 33 cent. In onze berekening gaan we er daarom voor het gemak vanuit dat luiers 33 cent kosten.

Hoe duur zijn luiers die wél in de aanbieding zijn?

Luiers zijn duur maar gelukkig zijn ze altijd wel ergens in de aanbieding. Wij verzamelen elke dag de beste aanbiedingen bij online en offline winkels en vergelijken de prijs per luier zodat je altijd de beste deal kunt vinden. Zie hiervoor onze pagina met alle prijzen.

Er zijn verschillende aanbiedingen. Voor deze berekening maken we gebruik van een gemiddelde korting van 33% op luiers. Dit komt overeen met de veel voorkomende actie 3 pakken voor de prijs van 2 of 2+1 gratis. Uiteraard komen er ook lagere kortingspercentages voor zoals 15%, maar bij veel webwinkels zijn prijsverlagingen van 60 of 70% heel normaal! Ook de aanbieding 1+1 gratis (50% korting) komt regelmatig voor. Met een kortingspercentage van 33% die we in deze berekening gebruiken zitten we dus aan de lage kant.

Voor deze berekening maken we gebruik van een kortingspercentage van 33%. Luiers die gewoonlijk 33 cent kosten, kosten in de aanbiediung dan 22 cent.

Besparen op luiers berekening

Nu we weten hoeveel luiers een kind gebruikt en wat de gemiddelde standaard prijs en aanbiedingsprijs is kunnen we berekenen hoeveel je kunt besparen door altijd goed naar de aanbieidngen te kijken en te profiteren van kortingen.

  • 6570 luiers die niet in de aanbieding zijn kosten: 6570 * €0,33 = € 2.168,-
  • 6570 luiers die wel in de aanbieding zijn kosten: 6570 * €0,22 = € 1.445,-

Het verschil hiertussen is 723 euro! Als je luiers altijd in de aanbieding koopt bespaar je dus ruim € 700,- ! En daar kun je een hoop mooie dingen van kopen voor je baby! Of voor jezelf natuurlijk! Het is echt zonde om hier geen gebruik van te maken en de luiers te kopen zonder dat ze in de aanbieding zijn.

Korting tot 50%

Dit bedrag kan nog veel hoger oplopen als je bedenkt dat onder meer de populaire merken Pampers bijna wekelijks voor de helft van de prijs te koop zijn! Met een korting van 33% zijn we in dit voorbeeld dus nog erg voorzichtig geweest! Reden genoeg om de aanbiedingen op luiers in de gaten te houden toch? Bekijk waar je op dit moment luiers en Pampers in de aanbieding kunt kopen en profiteer direct van de beste acties en hoogste kortingen.

Deel