Luiertaart maken doe je zo!

Een luiertaart is leuk om cadeau te doen. Het maken van een luiertaart is niet moeilijk, het kost je ongeveer 20 euro en je bent binnen anderhalf uur klaar. Het is wel belangrijk dat je hiervoor de juiste spullen in huis hebt.

Luier.nl Redactie
4 maart 2016 13:55

LuiertaartWeetjeWinactie

Luiertaart maken: ingrediëntenLuiertaart maken doe je zo

- 60 Luiers
- Lint
- Doorzichtig folie
- Onderlegger
- 60 gekleurde elastiekjes
- 1 of 2 houten stokjes (voor versteviging)
- Een knuffelbeertje of ander speeltje

Kleur van de luiertaart

Voor het maken van een luiertaart zijn de kleuren erg belangrijk, als je de luiertaart maakt in dezelfde kleuren als de kinderkamer vormt dit een mooi geheel. Zo kan je de luiertaart en het geboortekaartje van de baby ook als decoratie in de kinderkamer plaatsen.

Welke maat luiers?

Om een luiertaart te kunnen maken heb je ongeveer 60 luiers nodig, deze kan je het beste kopen in maat 3 of 4 zodat de luiertaart nog even kan blijven staan. Als eerste moet je ervoor zorgen dat je een cirkelvormige onderlegger hebt, je zou hiervoor ook een placemat kunnen gebruiken die in de vorm van een cirkel afknipt.

Oprollen en binden

De luiertaart begint al vorm te krijgen! Vervolgens kan je de luiers zo strak mogelijk gaan oprollen, bij het oprollen moet je beginnen aan de kant met het open boveneinde van de luier. Als je een luier hebt opgerold kan je deze vastbinden met een gekleurd elastiekje. Daarna kan je de luiers met een lint bij elkaar binden, maak drie lagen met luiers met in de kleinste laag ongeveer 9 luiers, in de middelste laag ongeveer 17 luiers en in de basis laag ongeveer 33 luiers.

In de basis laag kan je vervolgens 1 of 2 houten stokjes plaatsen zodat de volgende twee lagen houvast hebben en niet verplaatsen. Om de luiertaart af te maken kan je deze aankleden met een speeltje voor de baby.

Luiertaart maken

Deel