Luiers voor Lesbos inzamelactie

Kinderen op de vlucht aan de grenzen van Europa leven in schrijnende situaties, afhankelijk van hulp van anderen. Stichting CRR ondersteunt deze kinderen door te voorzien in de basisbehoeften. Basisbehoeften zoals luiers, billendoekjes en sudocreme zijn onmisbaar voor een baby.

Luier.nl Redactie
4 november 2021 09:00

Inzamelactie

De CRR heeft bij de vorige actie 14 ladingen kunnen transporten naar plaatsen waar het zo hard nodig is. Per lading gaan er gemiddeld 50.000 luiers naar landen zoals Lesbos, Chios en Bosnië! Dit betekent dat er al 14 x 50.000 luiers zijn verstuurd, dat is opgeteld zo'n 700.000 luiers en nog steeds is er nood aan de man. 1 kindje gebruikt namelijk gemiddeld zo'n 6.570 luiers in zijn leven.

Daarmee heeft de organisatie Luiers voor Lesbos al meer dan 100 kinderen een leven lang aan luiers kunnen geven, dit is alleen niet genoeg.

De organisatie doet daarom een beroep op de mensen van Nederland om mee te helpen aan de inzamelactie: "We hopen en vertrouwen erop dat er ook dit jaar mensen bereid zijn om hun huis, tijd en/of geld beschikbaar te stellen voor deze actie. Daarom doen we een beroep op jou om mee te helpen. Help stichting CRR ieder vluchtelingenkind te geven waar het recht op heeft en doneer luiers (vooral maat 4-6), Sudocrem of billendoekjes! ". Aldus de organisatie.

Inzamelpunten door het hele land

De actie Luiers voor Lesbos is in de periode van maandag 1 november tot zaterdag 27 november.

Donaties zijn van een grote waarde voor de actie. Heb je nog luiers over, wil je geld doneren of een pak luiers halen bij de winkel? Vind een inzamelpunt bij jou in de buurt.

Wil je nog nét iets meer doen dan alleen doneren? Start een inzamelpunt! De inzamelpunten zijn nodig door het hele land en zijn het aanspreekpunt zijn voor hun netwerk. Wil jij op deze manier actief bijdragen aan de actie Luiers voor Lesbos? Bekijk de website hoe dit in z'n werking gaat.

Deel