Kleuters door juf uit luiers!

Het komt steeds vaker voor dat kinderen op de kleuterschool nog niet zindelijk zijn. 

Kleuterjuf Anja loste dit probleem op met zindelijkheidstraining! 

Luier.nl Redactie
23 januari 2013 08:35

ZindelijkheidVerschonen

Kleuterjuf komt met potjestraining

Juf Anja was het zat om de vieze luier van kinderen van vier jaar en ouder te verwisselen. Op deze manier was het voor haar niet mogelijk om op een normale manier les te geven. Ze besloot een brochure te maken en deze mee te geven aan de ouders.

Ook ging ze bij de ouders op bezoek om aan de ouders uit te leggen hoe de potjestraining werkt. Op deze manier dwong ze de ouders om ook tijd vrij te maken om hun kind zindelijk te maken. Het resultaat mag er zijn! Alle 22 kinderen in de klas zijn nu zindelijk! En dat is fijn voor juf Anja maar natuurlijk ook voor de ouders van de kinderen!

Je kind zelf zindelijk maken

Luier.nl vindt het vreemd dat de ouders er zelf niet voor hebben gezorgd dat hun kind zindelijk is. Uiteraard weten wij ook dat niet elk kind hetzelfde is en dat het niet altijd makkelijk is, maar uit onderzoek is gebleken dat kinderen gemiddeld op steeds latere leeftijd zindelijk worden. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat er steeds meer ouders werken en er dus minder tijd is voor zindelijkheidstraining.

Wij vinden dat dit geen excuus mag zijn en dat het zindelijkheidstraining een taak van de ouders is en dus niet van de leerkracht! Er zijn genoeg boeken geschreven die je kunnen helpen bij het zindelijk maken van je kind. Een deel hiervan vind je in onze boekenshop.

Wat vind jij? Hebben leerkrachten ook een taak bij het zindelijk worden van kinderen? Of is dit puur een taak van de ouders? Laat het ons weten via het reactieformulier hieronder!

Bron: Telegraaf.nl

Deel