Baby essentials van HEMA: deze babyspullen heb je echt nodig

Als er een kindje op komst is, moet er van alles worden geregeld. De babykamer moet worden ingericht en de complete babyuitzet moet worden gekocht. De ene babyuitzetlijst is nog langer dan de andere en vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Want welke spullen heb je nou écht nodig, naast essentials als commode, ledikantje, kinderwagen en autostoeltje? En van welke kun je de aanschaf nog wel even uitstellen?

In dit artikel vertellen we je graag welke baby items je écht nodig hebt, zodat je goed bent voorbereid op de eerste weken met je baby. En het fijne: je shopt alles lekker makkelijk bij HEMA. Online óf in de winkel.

Luier.nl Redactie
1 september 2022 09:00

TipWebshop

Baby essentials op het gebied van verzorging

Koop gerust een flinke stapel hydrofieldoeken, want die kun je voor heel veel dingen gebruiken en heb je nooit teveel. Voor onder het hoofdje tijdens het slapen, als handdoek, monddoekje, slab, kleedje, knuffel. You name it. HEMA heeft basic witte in het assortiment, maar ook vrolijkgekleurde met een leuk printje. Voor ieder wat wils dus. Ook een badcape van hydrofiele stof voor na het badje is erg handig. Met de dunne, zachte stof die veel water opneemt, kom je gemakkelijk tussen al die kleine teentjes en vingertjes. En voor het badderen zelf heb je een babybadje, badstandaard en een badthermometer nodig, zodat je kunt checken of het water niet te heet of te koud is.

Voor tijdens het verschonen zijn een aankleedkussen met twee hoezen echte musthaves. Door de opstaande randen kan je baby er niet vanaf rollen en dat is wel zo'n fijn idee. Ondanks dat mag je natuurlijk nooit weglopen van je baby als deze op het kussen ligt. Qua bedtextiel raden we aan om in ieder geval twee babydekentjes, twee hoeslakentjes, twee lakentjes en twee moltons te kopen. Deze zijn allemaal in zowel ledikant- als wiegformaat te verkrijgen, afhankelijk van het formaat bedje van je baby. Het beddengoed in wiegformaat kun je ook gebruiken in de kinderwagen. Zo heb je altijd een schone set voor het bedje van je baby. Verder is een voedingskussen met twee hoezen erg handig voor tijdens het voeden. Zo kun je gemakkelijk een fijne houding vinden, zonder dat je een lamme arm krijgt.

Een stapel monddoekjes of slabbetjes mogen ook niet ontbreken. En om te voorkomen dat je kindje zichzelf krabt is een manicuresetje voor baby's een aanrader, maar krabwantjes kunnen daarvoor ook handig zijn. Twee thermometers moet je ook in huis hebben. Eentje voor je baby en ééntje voor jezelf, voor het opmeten van jullie lichaamstemperatuur. Pasgeboren baby’tjes kunnen hun eigen warmte namelijk nog niet (goed) reguleren en dus is het heel belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Al deze musthaves op het gebied van babyverzorging shop je eenvoudig en snel op hema.nl óf in de HEMA winkel bij jou in de buurt.

Babyvoeding en toebehoren

Tot slot zijn babyvoeding speciaal voor pasgeborenen en flesjes essentieel. Ook als je borstvoeding wilt geven, is het verstandig om toch in ieder geval één pak voeding in huis te halen, omdat borstvoeding helaas niet altijd (meteen) op gang komt. Om de flessen goed schoon te kunnen maken is een flessenborstel essentieel. En natuurlijk heb je luiers in de kleinste maatjes en billendoekjes nodig. Want vooral tijdens de eerste weken zul je heel wat luiers verschonen.

Babykleertjes van zachte, comfortabele stofjes

Omdat je van tevoren niet weet hoelang je baby in een bepaalde maat past, is het niet verstandig om meteen een complete garderobe in één bepaalde maat te kopen. De meeste pasgeboren baby’s passen in maat 50. De verloskundige of gynaecoloog kan vertellen of je kindje (ongeveer) een gemiddelde grootte heeft, of juist wat kleiner of groter is. Als je baby wat groter dan gemiddeld is, kun je beter voor maat 56 gaan. En kleinere baby’tjes passen doorgaans in maat 44. Het is aan te raden om zo’n 6 setjes kleding in de eerste maat aan te schaffen. Zo hoef je niet elke dag te wassen en heb je altijd iets schoons om je kindje aan te trekken. Want een melk- of luierongelukje zit in een klein hoekje.

Het meest comfortabel voor je baby én praktisch voor jou zijn zachte boxpakjes, legginkjes, truitjes en vestjes van ademend materiaal, die je qua kleur handig met elkaar kunt combineren en die net zo lekker zitten als een pyjamaatje. Je kindje slaapt namelijk ook in deze kleding. Twee babymutsjes mogen ook niet ontbreken, net als lekker warme sokjes en slofjes. En natuurlijk rompers! Voor pasgeboren baby’s zijn die met lange mouwen meestal de beste keuze, ongeacht het seizoen. Overslagrompers zijn extra handig, omdat die je die niet over het hoofdje en nekje van je baby hoeft te doen. Helemaal in het begin is dat heel fijn! Je shopt al deze onmisbare babyspullen gewoon bij HEMA. Online of in de dichtstbijzijnde winkel. En wist je dat HEMA ook ‘meegroeirompers’ verkoopt? Deze hebben een extra rijtje drukknoopjes aan de onderkant, waardoor ze een maat langer meegaan. Dat is voordelig én duurzaam!

Deze babyspullen kun je ook later aanschaffen

De aanschaf van bepaalde babyspulletjes kun je prima nog even uitstellen. Daarmee voorkom je dat veel overbodige spullen in huis haalt die je waarschijnlijk nooit gaat gebruiken.

Een luieremmer bijvoorbeeld is niet persé nodig. Babyslaapzakjes ook niet, die gebruik je vaak nog niet tijdens de eerste weken en kun je altijd later nog kopen. Babykruiken staan standaard op alle uitzetlijstjes, maar als je kindje in hartje zomer geboren wordt, zijn die vaak niet nodig. En wat dacht je van een magnetronsterilisator, waarmee je speentjes en babyflesjes heel gemakkelijk in de magnetron steriliseert? Heel handig, maar niet persé nodig. En blijken deze items tóch onmisbaar? Dan heb je ze in de kraamweek alsnog zo besteld op hema.nl. Als je je bestelling op een werkdag voor 22:00 uur plaatst, dan heb je je nieuwe babyspulletjes in de meeste gevallen de volgende dag al in huis. Dat is écht HEMA.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA.

Deel